Wałkownice

Profesjonalne wałkownice do ciasta z podstawą jezdną, sterowane ręcznie, usprawniają proces obróbki ciasta poprzez przyspieszenie procesu wałkowania. Wałkownice nadają się do rozwałkowywania ciasta francuskiego, półfrancuskiego, pierogowego, kruchego a nawet drożdżowego. Oferowane urządzenia są solidne i niezawodne, nadają się w pełni do małych i średnich piekarni. Przy wałkowaniu ciasta nie jest ono „męczone”.
Przy produkcji wałkownic zastosowano jedynie wysokiej jakości materiały oraz atestowane taśmy, dzięki czemu możemy zagwarantować długoletnią, bezawaryjną pracę urządzeń. Konstrukcja oraz precyzyjna regulacja grubości ciasta umożliwia wałkowanie szczególnie cienkich produktów nawet do 1 mm.

Model Wymiarytaśmy Średnica walców Rozstaw walców Prędkośćtaśmy Moc Waga
mm mm mm m/min kW kg
ST 500-70 500 / 700 60 0 – 36 35 0,55 180
ST 500-85 500 / 850 60 0 – 36 35 0,55 190
ST 500-100 500 / 1000 60 0 – 36 35 0,55 200
ST 500-120 500 / 1200 60 0 – 36 35 0,55 210
ST 500P70 500 / 700 60 0 – 36 10 – 60 0,55 180
ST 500P-85 500 / 850 60 0 – 36 10 – 60 0,55 190
ST 500P-100 500 / 1000 60 0 – 36 10 – 60 0,55 200
ST 500P-120 500 / 1200 60 0 – 36 10 – 60 0,55 210
SF 600-85 600 / 850 80 0 – 50 35 0,75 250
SF 600-100 600 / 1000 80 0 – 50 35 0,75 250
SF 600-120 600 / 1200 80 0 – 50 35 0,75 260
SF 600-140 600 / 1400 80 0 – 50 35 0,75 270
SF 600P-85 600 / 850 80 0 – 50 10 – 60 0,75 250
SF 600P-100 600 / 1000 80 0 – 50 10 – 60 0,75 250
SF 600P-120 600 / 1200 80 0 – 50 10 – 60 0,75 260
SF 600P-140 600 / 1400 80 0 – 50 10 – 60 0,75 270

Model Wymiary (mm)
A B C D E F G
ST 500-50 500 500 1120 580 1380 920
ST 500-70 500 700 1520 580 1380 920
ST 500-100 500 1100 2370 2700 580 1380 920
ST 500-120 500 1300 2770 3100 580 1380 920
SF 600-85 600 966 2070 2585 620 1163 1055
SF 600-100 600 1116 2370 2885 620 1163 1055
SF 600-120 600 1316 2770 3285 620 1163 1055
SF 600-140 600 1516 3170 3685 620 1163 1055