Wagodzielarka za pomocą tłoka delikatnie dzieli ciasto – doskonale sprawdza się przy ciastach pszennych jak i mieszanych oraz sztywniejszych. Proces odbywa się przy minimalnym sprężaniu i bez podgrzewania. Waga kęsów regulowana jest mechanicznie – przy pomocy pokrętła. Urządzenie posiada posypywacz mąki oraz regulację wysokości taśmociągu. Dodatkowo może zostać wyposażony w cyfrowy regulator ilości ważonych kęsów, który wyłączy urządzenie po osiągnięciu zadanej ilości kęsów.
Wagodzielarka jest urządzeniem o prostej konstrukcji, co sprawia, że jest bezawaryjne. Dodatkowo smarowanie tłoka odbywa się w zamkniętym obiegu przez co do minimum ograniczono zużycie oleju.
Obudowa wykonana jest ze stali nierdzewnej. Dostepne pojemności leja: 80, 150 bądź 200 kg.
Obudowa wykonana jest ze stali nierdzewnej. Dostepne pojemności leja: 80, 150 bądź 200 kg.
Średnica tłoka | mm | 60 | 80 | 90 | 100 | 120 | 135 | 140 | 180 |
Ilość tłoków | szt. | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Gramatura | g | 10-150 | 20-300 | 30-450 | 60-600 | 100-1000 | 150-1300 | 150-1400 | 300-2500 |
Wydajność | sz./h | 6000 | 6000 | 6000 | 3000 | 3000 | 3000 | 3000 | 3000 |
Moc elektryczna | kW | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Waga | kg | 550 | 550 | 550 | 550 | 550 | 550 | 550 | 550 |
Szerokość | mm | 800 | 800 | 800 | 800 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Długość | mm | 1740 | 1740 | 1740 | 1740 | 1740 | 1740 | 1740 | 1740 |
Wysokość | mm | 1551 | 1551 | 1551 | 1551 | 1551 | 1551 | 1551 | 1551 |