Wagodzielarka

Wagodzielarka za pomocą tłoka delikatnie dzieli ciasto – doskonale sprawdza się przy ciastach pszennych jak i mieszanych oraz sztywniejszych. Proces odbywa się przy minimalnym sprężaniu i bez podgrzewania. Waga kęsów regulowana jest mechanicznie – przy pomocy pokrętła. Urządzenie posiada posypywacz mąki oraz regulację wysokości taśmociągu. Dodatkowo może zostać wyposażony w cyfrowy regulator ilości ważonych kęsów, który wyłączy urządzenie po osiągnięciu zadanej ilości kęsów.
Wagodzielarka jest urządzeniem o prostej konstrukcji, co sprawia, że jest bezawaryjne. Dodatkowo smarowanie tłoka odbywa się w zamkniętym obiegu przez co do minimum ograniczono zużycie oleju.
Obudowa wykonana jest ze stali nierdzewnej. Dostepne pojemności leja: 80, 150 bądź 200 kg.

Obudowa wykonana jest ze stali nierdzewnej. Dostepne pojemności leja: 80, 150 bądź 200 kg.

Średnica tłoka mm 60 80 90 100 120 135 140 180
Ilość tłoków szt. 2 2 2 1 1 1 1 1
Gramatura g 10-150 20-300 30-450 60-600 100-1000 150-1300 150-1400 300-2500
Wydajność sz./h 6000 6000 6000 3000 3000 3000 3000 3000
Moc elektryczna kW 2 2 2 2 2 2 2 2
Waga kg 550 550 550 550 550 550 550 550
Szerokość mm 800 800 800 800 800 800 800 800
Długość mm 1740 1740 1740 1740 1740 1740 1740 1740
Wysokość mm 1551 1551 1551 1551 1551 1551 1551 1551