Piece piekarskie cyklotermiczne typu PKC (ogrzewane olejem lub gazem) przeznaczone są do wypieku chleba żytniego, mieszanego, pszennego oraz bułek i rogali. Są niezwykle wszechstronne i gwarantują maksymalną wydajność, a także niezawodność przez cały okres użytkowania. Wypiek odbywa się bezpośrednio na płytach hertowych bądź blachach wypiekowych. Wieloletnie doświadczenie w produkcji urządzeń piekarniczych poparte nowym spojrzeniem na jakość projektu i wykonania, pozwoliło na uzyskanie produktu spełniającego wymagania stawiane przez najbardziej wymagających użytkowników.
Model | PKC 8 | PKC 10 | PKC 15 | PKC 18 | |
Powierzchnia wypiekowa | m2 | 8 | 10 | 15 | 18 |
Moc elektryczna | kW | 4 | 4 | 4,5 | 5 |
Moc grzewcza | kW | 45 | 65 | 100 | 125 |
Napięcie | V | 230 / 400 | 230 / 400 | 230 / 400 | 230 / 400 |
Szerokość komory wypiekowej | mm | 1240 | 1240 | 1860 | 1860 |
Długość komory wypiekowej | mm | 1600 | 2100 | 2100 | 2500 |
Szerokość | mm | 1850 | 1850 | 2500 | 2500 |
Długość | mm | 3000 | 3500 | 3500 | 4000 |
Wysokość | mm | 2300 | 2300 | 2300 | 2300 |
Masa | kg | 3200 | 3400 | 4400 | 5000 |